KAMU-DER’in 2013 yılındaki beklentileri Sayın Cemil Çiçek’e sunuldu

KAMU-DER’in 2013 yılındaki beklentileri Sayın Cemil ÇİÇEK’e sunuldu.

1. Dicle Elektrik özelleşmiş devir teslim aşamasındadır. Özelleşen ve özelleşecek tüm kurumlardaki en az yüksek

okul mezunları için (teknik elemanlar için) Çaykur Genel Müdürlüğünde uygulanan uygulamayı aynen

kendilerine de uygulanmasını da istiyoruz. Çaykurda KHK ile yüksek okul mezunlarına memur kadrosuna

geçirilmiş olup diğer kurumlara dağıtılmıştır. Bu uygulama herkes için geçerli olmalı tüm illerimiz bizim için

Rize’dir.

2. Tüm emeklilerimiz emekli olduğu kuruluşların araç ve gereçlerinden seyahat hakkı verilmeli. TCDD Genel

Müdürlüğünde Cumhuriyet tarihinden bu yana kurumda çalışan ve emeklilerine ile aile fertlerine yılda

iki defa seyahat hakkı verilirdi. Tasarruf tedbirleri nedeni ile kaldırıldı. 2012 de hükümet ile sendikalar

arasındaki görüşmeler sonucunda çalışana seyahat hakkı verildi emekliye verilmedi. Biz emekliye de verilmesini

istiyoruz.

3. Eşit iş eşit ücret politikasını yıllardır istiyoruz. 2011 yılında Bakanlar Kurulunda çıkarılan bu uygulama zengin

memuru daha fazla zengin etmiş, fakir memuru daha da fakir etmiştir. Bu uygulama adil değil, kurumlar

arası ve çalışanları arasındaki aylık maaş farkları 8 katı fark vardır. Bu farklar mutlaka giderilmelidir.

4. Dört kişilik aile geçim endeksi yandaş sendikaların tespitlerine göre 3540 TL’dir. Bu tutarın altında maaş

alan bir aile yoksulluk yaşamaktadır. Devlete 30 yıl hizmet etmiş uzman kadrosundan 2/6 derecede emekli

olmuş biri 1200 TL aylık maaş almaktadır. Özellikle 831 TL ile 8 saat çalışan bir askeri ücreti ile nasıl ve ne

şekilde geçinecektir. Kamu-DER olarak “Ne ezen ne ezilen halkça bir sosyal paylaşım istiyoruz”.

5. Tüm emeklilerimize yılda 1 defa bir maaş tutarında tatil ikramiyesi ismi altında verilmeli. Banka

promosyonları mutlaka verilmeli ve uçak, deniz, haberleşme, su-elektrik, doğalgaz gibi zorunlu tüketimlerde

de P indirim sağlanmalıdır.

6. 4-C sözleşmeliler B sözleşmeliler ve A sözleşmeliler mutlaka kadroya geçilmeli.

7. Vali ve kaymakamlıklar da ki sosyal yardımlaşma vakfında çalışan personelde acilen kadroya alınmalıdır.

8. Peş peşe gelen akaryakıt zamları halkımızı perişan etmiştir. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. 10 yıl önce 5 TL ile 27 lt benzin alınırken şuan 1 lt alabiliyoruz.

9. Kamu görevlilerimizin can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Örgütün elinde 2 yıldır 127 kamu görevlisi bulunmaktadır. Polis, ast subay, uzman çavuş, kaymakam bulunmaktadır. Bunların bir an evvel kurtarılıp ailelerine teslim edilmesi arz ve talebimizdir.

10. Hükümetin 2012 yılın ilk 6 ay için verdiği %3’lük zammı vergi dilimi ile 2 katı kesilmiştir. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimiz ekonomik KAMU-DER Genel Başkanı Cevdet BAŞTUĞ Kamu Görevlilerimizin sorunlarını TBMM Başkanımız Sayın Cemil ÇİÇEK’e arz ederken sıkıntı çekmektedir. Bunlarla ilgili çalışma başlatıp yeniden gözden geçirilmesini ve adil bir personel yasası çıkarılmasını istiyoruz.

11. Ankara, Sincan-Ayaş arasında aylık 250 bin yolcu taşıyan banliyö trenleri seferden kaldırılmış kamu görevlilerimizi ve halkımızı zor durumda bırakmıştır. Hızlı tren hattı çalışmaktadır,yük tren hatları çalışmaktadır banliyö trenleri çalıştırılmıyor gerekçe 40 km yol yapımıdır. 2 yılda 40 km yol yapamayan TCDD Genel Müdürüne ve Ulaştırma Bakanlığını zat-ı alinizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

KAMUYA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

iste-kamu-der-in-2013-yilindaki-beklentileri-sayin-cemil-cicek-sunuldu-1