24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Öğretmenlik, bilgi ve irfan ile geleceğimizin Teminatı olan genç nesillerimizi, vatanını, milletini, bayrağını seven, özgüveni yüksek,üretken, sanat, spor ve bilim dallarında başarılı bireyler haline getiren, bir milletin geleceğini şekillendiren, emek ve fedakarlık isteyen saygın bir meslektir. Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her aşamasında örnek davranışlar gösteren erdemli kişilerin mesleğidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler” sözüyle öğretmenlerin yerine getirdiği bu önemli görevi belirtmiştir. Muasır medeniyetin temel belirleyicisi olan öğretmenlerimiz de bu bilinçle daima ileriye ve iyiye giden bir Türkiye için büyük bir özveriyle, sabırla ve titizlikle çalışmaktadırlar. Yetiştirdikleri, milli ve manevi değerleri benimseyen, bilinçli nesillerle ülkemizin geleceğine büyük katkıda bulunmaktadırlar.