Genel Başkanımız Kimdir?

Cevdet Baştuğ
Kamu-Der Kurucu Genel Başkanı

Genel Başkan BAŞTUĞ: Kamu Görevlilerinin Sesi ve Temsilcisi

KAMU-DER'in başarıları ve etkinlikleri, kuruluşunun ardındaki güçlü liderlik ve deneyimli yönetim kadrosu ile büyüdü. KAMU-DER'in köklü geçmişi ve amaçları doğrultusunda çalışan Genel Başkan BAŞTUĞ, derneğin önderliğini yaparak kamu görevlilerinin temsilcisi ve sesi haline gelmiştir. İşte Genel Başkan BAŞTUĞ'un özgeçmişi ve KAMU-DER'deki rolü hakkında daha fazla bilgi:

Genel Başkan BAŞTUĞ, 1956 yılında doğmuş ve Sincan Lisesi'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatındaki başarısı ve liderlik yetenekleri, daha sonraki yıllarda sivil toplum kuruluşları ve kamusal görevlerde önemli roller üstlenmesine yol açmıştır. Sincan Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı ve Site Yöneticiliği gibi yerel düzeydeki görevlerde bulunarak topluma hizmet etmeye başlamıştır.

1980 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nde görev almış ve kurum içinde farklı birimlerde yöneticilik yapmıştır. Bu dönemde edindiği deneyim ve birikim, kamu sektöründeki sorunlara daha iyi bir perspektif sunmasına yardımcı olmuştur. Kamu hizmetindeki bu uzun ve başarılı kariyeri, Genel Başkan BAŞTUĞ'un kamu görevlilerinin haklarını ve çıkarlarını savunma misyonunu güçlendirmiştir.

Genel Başkan BAŞTUĞ, sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol üstlenmiştir. Birçok farklı dernek ve kuruluşta üyelik, genel sekreterlik ve genel başkanlık gibi görevlerde bulunarak toplumsal meselelere duyarlılığını ve liderlik yeteneklerini sergilemiştir. Bu deneyimler, KAMU-DER'in daha etkili bir şekilde faaliyet göstermesine katkı sağlamıştır.

30 yıl boyunca kamu hizmetine özveriyle hizmet ettikten sonra, Genel Başkan BAŞTUĞ, kendi isteğiyle emekli olmuş ve 2006 yılında 20 arkadaşıyla birlikte Kamu-Der'i kurmuştur. Derneğin kuruluşundan itibaren Genel Başkanlık görevini üstlenen BAŞTUĞ, Kamu-Der'in amacı doğrultusunda kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme mücadelesini sürdürmektedir.

Genel Başkan BAŞTUĞ, Kamu-Der'in kuruluşundan bu yana derneğin temel ilkelerine ve amaçlarına bağlılığını sürdürmekte ve devlete olan deneyimi ve birikimiyle derneği daha da güçlendirmektedir. Kamu görevlilerinin itibarı ve geleceği için çalışan BAŞTUĞ, evli ve üç çocuk babasıdır. Ailesinin ve üyelerinin desteğiyle, Kamu-Der'in kamu görevlileri için daha aydınlık bir geleceğe yol almasına liderlik etmektedir. Genel Başkan BAŞTUĞ, "Hakka Hizmet" ilkesini benimseyerek topluma olan sorumluluğunu en üst düzeyde hissetmektedir. Kamu görevlilerinin yaşam kalitesini artırmak ve onların haklarını savunmak için çalışmalarını sürdürmeye kararlıdır.