Baştuğ; “Bürokratlarımıza Sahip Çıkalım”

Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, Siirtli Bürokratlara sahip çıkılması gerektiğini belirterek bölge milletvekillerine seslendi.

Kısa adı Kamu-Der olan Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği Cevdet Baştuğ, Siirt’in çok değerli bürokratlar yetiştirdiğini belirterek, bu bürokratlara sahip çıkılması gerektiğini ve hak ettikleri yerlere gelmeleri gerektiğini belirtti. İktidar olan AK Parti’nin 10 yıldır durmadan atamalar yaptığını belirten Baştuğ, “Liyakatı göz önünde bulundurmuyorlar. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz’ın ömrü eğitimle geçti. Kurtalan’da başladığı öğretmenlik görevinden sonra dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla hak ettiği yerlere gelmeye başladı. Sayın Sabaz, Türkiye’de sevilen bir bürokrattır. Ancak 5 ay önce görevi değiştirildi. Niye alındığı konusunda kimse bilgi sahibi değil. Siirt’in yetiştirdiği 3 bürokrat vardır. Biri Sadettin Sabaz, diğerleri de Taci Bayhan ve Fereç Yüksekli’dir. Her üçünü de görevden aldılar” dedi. Bürokratlarımızın hak ettikleri değeri göremediğinin üzücü bir olay olduğunu belirten Baştuğ, “Her üç bürokratımız da pırlanta gibi olmasına rağmen bölge milletvekillerimiz bunlara sahip çıkmadılar. Şimdi bölge milletvekillerine soruyorum, birinci göreviniz milletimizin hak ve hukukunu korumak değil midir? Büyüyen ve gelişen Siirt’imize üç bürokrat çok mudur, neden sahip çıkmadınız?” diyerek diğer illerden onlarca bürokrat olmasına rağmen Siirtli bürokratların hak ettikleri yere gelmemesine tepki gösterdi. Baştuğ, son olarak bölge milletvekillerinin bu konuyla en kısa zamanda ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

bastug-burokratlarimiza-sahip-cikalim-1